سر سمپلر چیست؟ + انواع نوک سر سمپلر

سر سمپلر چیست؟ + انواع نوک سر سمپلر

سرسمپلر

برای حجم برداری از مقدار مشخصی از مایعات از سر سمپلر که قطعه‌ای پلاستیکی است استفاده می‌شود. سرسمپلر ها از جمله اقلام یک‌بار مصرف هستند و بعد از هر بار استفاده باید توسط پران ejector سمپلر دفع و دور ریخته شود.

در هنگام استفاده از سر سمپلر باید دقت داشته باشید زیرا در صورتی که با سمپلر انتخاب نشود ممکن است به سمپلر آسیب وارد کند و باعث کاهش عمر سمپلر شود. همچنین در صورت انتخاب اشتباه سایز سر سمپلرها دقت و صحت اندازه گیری نمونه برداری دچار خطا می‌شود.

سر سمپلرها با توجه به حجم‌هایی که انتقال می‌دهند به دسته‌های مختلفی طبقه بندی می‌شوند. این تقسیم بندی به صورت قراردادی با رنگ‌های مجزا قابل تشخیص است:

  • سر سمپلرهایی با قابلیت انتقال حجم‌های کم بین 0.5 تا 10 میکرولیتر از سر سمپلرهای کریستالی ( سفید و شفاف) استفاده می‌شود. این نوع سرسمپلرها معمولا در نمونه برداری‌های دقیق مولکولی استفاده می‌شوند.
  • سر سمپلرهای زرد رنگ برای اندازه گیری حجم‌هایی بین 2-20 و 20-200 استفاده می‌شوند.
  • برای انتقال حجم‌های بالا از سرسمپلرهایی با حجم بالا بین 200 تا 1000 میکرولیتر استفاده می‌شود.
  • در صورت نیاز برای جابجایی حجم‌هایی بین 1000 تا 5000 میکرولیتر از تیپ‌هایی با رنگ سفید استفاده می‌شود.

سرسمپلرها علاوه بر تقسیم بندی بر اساس حجم قابل انتقال با توجه به نوع کاربردشان نیز در طبقه بندی‌های جدایی قرار می‌گیرند. تیپ‌ها در انواع غیر استریل، استریل و فیلتردار تقسیم‌بندی می‌شوند.

سرسمپلرهای غیر استریل:

یکی از متداول‌ترین سرسمپلرها، انواع غیر استریل است. این نوع از سر سمپلرها برای استفاده در آزمایشگاه‌هایی که کارهایی بسیار دقیق صورت نمی‌گیرد و یا زمان کافی برای پر کردن رک‌های سر سمپلر و اتوکلاو کردن وجود دارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از آن جایی که سرسمپلرهای غیر استریل به صورت عمده و در بسته بندی‌های بسیار زیاد و با قیمتی مناسب‌تر از انواع دیگر به فروش می‌رسد برای استفاده در آزمایشگاه‌های بزرگ با حجم کاری بالا، سرسمپلرهای غیر استریل در بسته بندی‌های عمده مقرون به صرفه‌تر است.

سرسمپلرهای استریل:

برای انجام آزمایش‌های بسیار دقیق اغلب از سر سمپلرهای استریل بسته بندی شده داخل رک استفاده می‌شود. در این آزمایشگاه‌ها روزانه تیپ‌های بیشتری استفاده می‌شود و زمان لازم برای پر کردن رک‌های سرسمپلرها و اتوکلاو کردن‌ها وجود ندارد. به همین دلیل بر خلاف قیمت بالای سرسمپلرهای استریل، این آزمایشگاه‌ها از تیپ‌های استریل در رک‌ها استفاده می‌کند.

سر سمپلرهای استریل در اغلب موارد به صورت DNase free و RNase free به معنای عاری از آنزیم و پیروژن تولید می‌شوند. به همین دلیل از سرسمپلرهای غیر استریل در آزمایش‌هایی مرتبط با کشت سلولی که به آلودگی بسیار حساس است مورد استفاده قرار می‌گیرد و ایده آل به شمار می‌آید.

سرسمپلر

سرسمپلرهای فیلتردار:

این تیپ‌ها دارای فیلتر در قسمت فوقانی ( نزدیک محل اتصال به سمپلر) هستند. این نوع فیلتر احتمال آلودگی، وجود ذرات معلق و آئروسل را در کار با این سرسمپلرها رو به صفر می‌رساند. سرسمپلرهای فیلتردار برای آزمایش‌های حساس به آلودگی مانند PCR و تست‌های پزشکی و پزشکی قانونی بسیار مناسب هستند.

بهترین نوع سرسمپلر برای کارهای حساس سرسمپلرهای فیلتردار هستند زیرا احتمال آلوده شدن را بسیار زیاد کاهش می‌دهند. از طرفی دیگر برای افرادی که دارای تجربه کافی برای انجام کارهای آزمایشگاهی ندارند استفاده از سرسمپلر فیلتر دار راحت‌تر است، زیرا این افراد به دلیل نداشتن مهارت کافی ممکن است باعث ورود انواع آلوگی‌ها در نمونه با سمپلر شوند. وجود فیلتر باعث جلوگیری از ورود نمونه به داخل لوله سمپلر شده و به این ترتیب احتمال آلودگی را کاهش می‌دهد.

با توجه به ویژگی‌ها و کاربردهای سرسمپلرهای مختلف گفته شده در مطلب، انتخاب سرسمپلر مناسب برای افزایش دقت و صحت کارهای آزمایشگاهی و کاهش آلودگی‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

انواع سر  سمپلرها در شرکت رادمان تجهیز آزمای پارس در انواع مختلف با برندهای متنوع عرضه می‌گردد.

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. زمینه های مورد نیاز ایجاد می شود.

بالا